Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fehérmágia

 


Aki a fehér mágiához fordul élete jobbításáért, valószínű, hogy olyan dolgot szeretne megkapni, amivel jelenlegi helyzetében nem rendelkezik. Bár, ez a tézis érvényes a fekete mágia használóira is, mégis különbséget kell tenni e kettő között. 
Aki mágikus szertartások során szeretné elérni, hogy olyan erők és hatalmasságok álljanak szolgálatára, melyek segítenek a problémái megoldásában, az egy pókháló finomságú kötélen táncol. 
A szertartásokat kiegészíthetik - talizmán, az amulett, a kabalák, a kártyavetés, stb. használata a mindennapokban. Ennek fő oka, hogy minden ember meg akar szabadulni a fájdalomtól és a szenvedéstől. 
Például: 
Amikor egy hölgy, szerelemre vágyik, és ezért fordul okkult tudományok felé, akkor fehér mágiáról beszélünk. Ebben az esetben csak saját életén szeretne változtatni, mások befolyásolása nélkül. 
De, ha egy kiszemelt férfi szerelmére vágyik, és azt akarja megszerezni - valamilyen mágikus eszközzel, akkor fekete mágiáról beszélhetünk. Mert ebben az esetben már a személy életébe akar beleavatkozni saját céljai elérése érdekében.